De nieuwste technologie in Radio FM-stereosystemen


De nieuwste technologie in Radio FM-stereosystemen

Radio FM, zoals het in de volksmond wordt genoemd, is een techniek van het verzenden van radiogolven op een manier die door de ontvanger kan worden gedetecteerd. Het werd in 1933 uitgevonden door American Radio Pioneer Edwin Armstrong. Sindsdien is het uitgebreid over de hele wereld gebruikt voor verschillende doeleinden. Oorspronkelijk was de transmissie via radiogolven in 'radiostations', maar later verhuisde naar elektronisch verzonden gegevens. Radio FM wordt gebruikt om informatie van de ene geografische locatie naar de andere te verzenden.

Radio FM gebruikt twee transmissiekanalen om gegevens te verwerken. Deze kanalen worden aangeduid als A en B en kunnen in reëel of digitaal worden gedraaid (zoals in het geval van digitale uitzending). Radio FM gebruikt een opname-eenheid die het inkomende radiosignaal in digitale informatie converteert en het als geluid opslaat, zodat deze kan worden afgespeeld door een radio in een FM-zender aan te sluiten of het signaal te ontvangen via een FM-bestandsvenster.

Elk FM-station maakt gebruik van een FM-omroepstation en een FM-frequentie, die kan worden aangesloten op een gewone stereo- of draagbare radio om een uitzending te ontvangen. De hele werking wordt bestuurd door een afstemknop die is ingevoegd in het FM / AIRPLAY-apparaat. Bijna alle moderne mobiele telefoons hebben het vermogen om FM te spelen als een stereo-uitzending, hoewel de meeste niet de mogelijkheid hebben om het rechtstreeks als audiotrack te spelen. De nieuwste modellen van MP3-spelers hebben het vermogen om muziek rechtstreeks van het apparaat te spelen met behulp van een FM-frequentie.

Er zijn verschillende soorten radiostations op het World Wide Web. Deze omvatten commerciële en overheidsstations. Een zoekopdracht op het web levert een lijst met zowel openbare als private stations op. De meeste mensen geven de voorkeur aan de openbare radiostations omdat ze veel goedkoper zijn dan de privé.

Een internetradiostation kan gratis worden gedownload. Deze software is handig om in de radio af te stemmen en naar de uitzending in uw eigen tijd te luisteren. De Internet Radio Station Software kan ook worden gebruikt met de online radioservices zoals Pandora en Sirius om op te draaien tot gratis uitgezonden radio-shows online. Om te profiteren van het internetradiostation, hebt u een digitale radio of een FM-ontvanger of -kaart nodig.

Internetradiosystemen kunnen worden geconfigureerd, zodat deze een verscheidenheid aan bestanden kan afspelen, zoals audiotracks en video. U kunt bestanden opslaan op uw computer harde schijf, zodat de radio FM rechtstreeks kan spelen zonder iets op uw pc te hoeven downloaden. De meeste FM / radiosystemen worden geleverd met de optie van een ingebouwde speler, die aansluit op een gewone stereo of hoofdtelefoon om te profiteren van het internetradiostation.